Bariyer Sistemleri

Bariyer Sistemleri

Trafik akışını kontrollü olarak sağlamak, otoparklara, servis alanlarına, garajlara giriş ve çıkışları kontrollü olarak sağlamak için kullanılan çözümlerden birisi ve en etkili olanı bariyerlerdir.

Bariyer sistemleri en çok otopark giriş çıkışlarında, fabrika veya özel mülk giriş çıkışlarında, çeşitli caddelerin motorlu araçlara veya farklı türde araç trafiğine kapatmada, kısıtlamada veya belirli saatler arasında düzenlemek için kullanılmaktadır.

Bariyer sistemleri fiziksel türlerine göre de ikiye ayrılmaktadırlar. Bu türler çokça gördüğümüz kollu bariyerler ve mantar bariyerlerdir.

Mantar bariyer sistemlerinin kullanım alanı oldukça kısıtlıdır. Özellikle son dönemde yana kayar kapıların bulunduğu bir takım özel alanlara giriş ve çıkışlarda daha fazla tercih edilmesiyle beraber en çok belediyeler tarafından tercih edilir.

Bu tercih sebebi, bariyerlerin belirli saatlerde trafiği engelleyip belirli saatlerde ise izin verilen, çarşı, Pazar gibi alanların bulunduğu caddelerin kontrolünü sağlamaktan geçer.

Mantar bariyerler yere kazılan ve gömülen bir mekanizmadan oluşur. Mekanizma içerisindeki asansör yapı, istenildiği zaman yukarıya doğru çıkarak engelleyici işlevi sağlanır. Engelleyici işlevi sona erdirilmek istendiği zaman ise bariyer zemine doğru alçalır ve zemin ile aynı seviyeye gelerek araçların geçmesine olanak sağlamaktadır.

Mantar Tip Bariyer Sitemleri senkronize çalışabildiği gibi tek bir merkezden de yönetilebilmektedir.

Kollu bariyer sistemleri ise, bariyer mekanizmasının bulunduğu bir gövde, gövdeye bağlı bir koldan oluşur. Gövde içerisindeki motor ve yay sayesinde kol aşağı – yukarı hareket ederek bariyerin açılması ve kapanması sağlanmaktadır.

Sistemin içerisindeki elektronik aksamlar sayesinde bariyerin hangi mesafede fren yapacağı, hangi hızda açılıp kapanacağı, ek elektronik sitemlerin takılmasına olanak vermesi de bu akşamlara bağlıdır.

Kollu bariyer sistemleri de diğer mantar bariyer sistemleri gibi senkronize çalışabildiği gibi bir merkezden de yönetilebilmektedirler.

Kollu bariyerlerin kol uzunlukları farklı olabilir. Ayrıca açılma ve kapanma hızları, çalışma yoğunluğu da bariyer sisteminin içerisinde bulunan motorun gücü ve kapasitesi ile orantılı olarak değişir.

Motorun yanı sıra bariyer gövdesinin içerisinde bulunan yay da önemli parçalardan birisidir. Bariyer üreticileri günümüzde bu yayın birkaç milyon kez açılıp kapanma garantisi verebilmektedirler.

bariyer sistemleri, kollu bariyer, otomatik bariyer, bariyer servisi, kollu bariyer fiyatları
Kollu Bariyer Sistemleri

Related Posts

Leave a comment